Menu
https://www.nicoklein.nl/historie
Groot in kwaliteit, voor alle verse vleeswaren | Vragen? Bel naar 06 - 2054 9396
Zoeken

Historie

1975

In 1975 zijn Nico en Alie Klein begonnen met hun eigen zaak ‘Alie en Nico Klein Vleeswarenspecialist’. In een zeer kleine verkoopwagen startte zij op de markt in Breukelen op vrijdag en Huizen op zaterdag.

1977

De koeling en worstmakerij bevond zich in een garagebox aan huis. Na 2 jaar kwamen de markten Lelystad en Maarssen erbij. Door toename van vraag voornamelijk in Huizen, werd er personeel aangenomen. In deze tijd werd er ook een nieuwe aanhangwagen aangeschaft.

1979

Vanwege uitbreiding van vlees en vleeswaren, werd het totale gewicht teveel voor de kleine aanhangwagen. In 1979 zijn ze overgestapt van een aanhangwagen naar een trailer van een dubbele grootte.

1985

Na verloop van jaren kwam de markt in Bussum op donderdag erbij, waar we nu inmiddels 25 jaar staan, en vielen de markten Lelystad en Maarssen af.

1989

De worstmakerij was in de loop der jaren ook erg uitgebreid en er was meer koelruimte nodig dan de garagebox bood. In 1989 deed zich de gelegenheid voor om aan de Kaaphoornstroom, ( bij de nieuwe jachthaven) een pand te kopen. De trailer is toen ook vervangen voor de huidige trailer die nu nog steeds elke week op de markt staat.

2002

In 2002 is helaas de markt in Breukelen vanwege personeelsgebrek na 27 jaar gestopt. Ter vervanging van deze markt hebben we tijdelijk in de Oostermeent in Huizen gestaan op dinsdag, maar vanwege onze productiedagen in de worstmakerij aan het begin van de week is deze komen te vervallen en staan we nu op vrijdag met een kleinere kar, welke speciaal hiervoor is aangeschaft, op de markt in Laren. Inmiddels hebben we vaste mensen doordeweeks die al jaren bij ons werken en werken er elke zaterdag 15 zaterdaghulpen. De zaterdaghulpen blijven gemiddeld 4 á 5 jaar in dienst.

2007

Het bedrijf zal in de toekomst worden voortgezet door de kinderen, Mark en Cindy Klein. Zij zijn in 2007 en 2008 fulltime als vennoot in het bedrijf komen werken en vormen samen met Nico de spil van het bedrijf.

2009

In 2009 is Alie Klein overleden. De liefste vrouw, partner en moeder die vanaf de start van ons bedrijf in 1975 altijd aanwezig was in de kraam. 
 

2010

Nico Klein gaat digitaal. Ons gehele assortiment kunt u op onze website nog eens rustig nalezen.

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Website door CM SpecialistNico Klein Vleeswaren